26 красавіка — Дзень чарнобыльскай трагедыі

26 красавіка — Дзень чарнобыльскай трагедыі

Металічны смак палыновай бяды

Фота Крысціны СЕМЯНЮК.

Пра тое расказваюць многія, хто пабываў у 86-м у месцах, ахопленых аварыяй на ЧАЭС: на вуснах адчуваўся металічны прысмак і раптам пачынала моцна пяршыць у горле, нібыта набліжалася ангіна. Нездарма чарнобыль — гэта палын. І зорка палыновая аднойчы скацілася з неба, атруціўшы воды, зямлю, чалавечыя лёсы.
Сёлета ў чарговы раз 26 красавіка ва ўсім свеце будуць згадваць пра ахвяры і наступствы той бяды, спадзеючыся, што чалавецтва засвоіла ўрокі, атрыманыя ад самай вялікай тэхнагеннай катастрофы ў сваёй гісторыі.

Працяг нарыса Анатоля БЕНЗЯРУКА чытайце на старонках газеты «СП».

Поделиться ссылкой:

Popularity: 1%

Top